Van windmolen naar een totaalaanbod voor tuinaannemer en particulier

Professionele tuinaannemers en landbouwers maar ook particulieren en hobbyboeren voelen zich perfect thuis bij Heroes nv. Wij hebben alles in huis voor de tuin, én nog véél méér. Ontdek hier ons volledig productaanbod. Maak gebruik van onze transport- en leverservice of kom zelf langs om de gewenste producten op te halen. Wij helpen je graag op weg.

Onze regio


Dagelijks krijgen wij klanten over de vloer uit de ruime regio’s van Leuven, Tienen, Aarschot en Diest. Deze straal van ongeveer 30 kilometer vormt ook het actiegebied waarbinnen onze leverservice zich concentreert. Wil je een verdere levering? Geen enkel probleem. Wij staan voor je klaar!

Een beetje geschiedenis

Heroes nv kent als familiebedrijf een bijzonder rijke geschiedenis die meerdere generaties teruggaat. Al sinds 1919 is het bedrijf gevestigd op de huidige locatie. Molenaar Joannes Theophilus Heroes kocht in dat jaar de molen in Sint-Pieters-Rode, vijf jaar nadat zijn eigen windmolen in Kapellen afbrandde. 

Ook de volgende generatie stapte in het molenaarsvak. Door de opkomst van de elektriciteit raakte de windmolen evenwel in onbruik. Ook het malen zelf bleef niet de enige hoofdactiviteit van het bedrijf. Na de Tweede Wereldoorlog startte Heroes met het produceren van samengestelde dierenvoeders en de verkoop van meststoffen. Een eerste vrachtwagen werd aangekocht.

Eind jaren ’60 breidde het bedrijf uit met nieuwe graansilo’s en magazijnen. Het aanbod bloem, meststoffen en dierenvoeders groeide stevig. Met de intrede van de huidig zaakvoerder Peter Robijns – achterkleinkind van molenaar Joannes - begin jaren ’90 zette het bedrijf een volgende stap. Zo werd stevig geïnvesteerd in de transportmogelijkheden. 

Het assortiment breidde vervolgens stapsgewijs uit met boomschorsen, grondverbeteraars, potgrond en dolomiet. Verschillende moderniseringen en verbouwingen volgden al snel. In 2012 werd de betoncentrale opgestart, gericht op stabilisé, magere beton en chape. De tuinaannemers worden met dit totaalaanbod op hun wenken bediend.